top of page

Meditatie les

Als je aan mediteren denkt, zie je misschien iemand voor je die op een kussentje uren stil zit. Dat is wel de basis van meditatie. Maar je kan uren op een kussentje zitten en aan al je zorgelijke, boze of onvriendelijke gedachten denken. Meditatie is een methode waarmee je je bewustzijn traint. Je observeert je gedachten en gevoelens  zonder ze te beoordelen. Meditatie helpt niet alleen bij het beter begrijpen van je emoties en gevoelens, maar ook om ze te accepteren. Dit zorgt uiteindelijk voor meer rust in je hoofd.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze les worden kinderen zich bewust van hun gedachtes, lichaam en van de wondere wereld om hen heen. Daarnaast leert het kind soms gewoon even stil te zitten en de spieren te ontspannen. Het doel van de lessen is om kinderen vertrouwd te maken met meditatie. Ze leren dat er altijd een fijn, plekje in jezelf is waar je naar terug kan keren. Zodat ze daar de rest van hun leven profijt van hebben.

Groepsles

Elke les gaan we in een groepje van 6-10 kinderen De lessen zijn voor kinderen van 5 t/m 12 jaar.  Er wordt gewerkt in kleine groepjes zodat elk kind voldoende aandacht krijgt. De groepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en beschikbaarheid. Het streven is om de lessen in onderstaande leeftijdsgroepen in te delen, 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Met de kinderen van 8 t/m 12 jaar, gaan ook in gesprek(vertelsteen) en zoeken we antwoorden op vragen als;

Wat is aandacht en waar heb je het voor nodig?  Wat zijn gevoelens en waarom hebben we ze? Hoe krijg je zelfvertrouwen? Wat is liefde en hoe kun je ook liefde voor jezelf voelen?  Wat betekent dankbaarheid en waar ben je allemaal dankbaar voor? 

De lessen zijn opgebouwd uit 6 stappen:

Gronden

Opwarmen

Ademhalingsoefening

Ontspannen

Meditatie

Tekenen/kringgesprek

Ouder en kind les

Wil je graag een privé ouder kind les, geheel persoonlijk aangepast aan de behoefte van je kind.

Kijk dan hier!

Ouder en kind lessen

Meditatie les
bottom of page